Uitgebreide voegwerkzaamheden in Raamsdonksveer en de rest van Nederland

Contact met Voegbedrijf Koopmans

Als het voegwerk in slechte staat verkeert, kan het poreus worden. Lucht en water dringen dan door de muren naar binnen. De specialisten van Voegbedrijf Koopmans verwijderen het oude voegwerk en brengen een mooie nieuwe laag aan. Met onze gevelreiniging ziet uw woning of pand er weer als nieuw uit.
Voegbedrijf Koopmans werkt door heel Nederland. Zo voeren wij onze werkzaamheden onder meer uit in Raamsdonksveer, Breda, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam. Heeft u vragen over onze werkzaamheden of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Onze diensten bestaan uit voegwerkzaamheden in de ruimste zin van het woord:

Voegwerk

Goed voegwerk is noodzakelijk voor uw gevel. Als de voegen in slechte staat verkeren, kan dit ten koste gaan van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Gevelproblemen zoals vochtschade of mos- en algengroei komen vaak voor. Het metselwerk kan van binnenuit gaan scheuren en kozijnen kunnen worden aangetast. 


Onze werkzaamheden
We zullen het bestaande voegwerk zorgvuldig uithakken. Na verwijdering maken we de muur of gevel grondig schoon, zodat de nieuwe voegen zich beter hechten. Vervolgens brengen we het nieuwe voegwerk aan. Gaat u voor een gesneden of platte voeg? Onze voegers hebben elke methode in de vingers. Ook de kleurstelling kunnen we aanpassen aan uw wensen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Uithakken

Het bestaande voegwerk wordt uitgehakt of uitgeslepen, afhankelijk van de voegsoort, hardheid, diepte en het soort metselwerk. We gaan zorgvuldig te werk om het bestaande metselwerk niet te beschadigen. De voegen worden uitgehakt tot aan het metselwerk. 


Komen we kapotte of gescheurde stenen tegen? Dan zullen we die na overleg met u ook direct vervangen. Zo geniet u snel van een geheel gerenoveerde muur of gevel.

Gevelreiniging

Voor gevelreiniging is vakkundige kennis noodzakelijk. Onjuist onderhoud kan tot ernstige schade leiden aan uw gevel of pand. De specialisten van Voegbedrijf Koopmans weten wat ze doen. De behandeling wordt volledig aangepast aan het type steen, de soort vervuiling en uw specifieke wensen. Met onze methoden proberen we stofontwikkeling zoveel mogelijk tegen te gaan en we gebruiken producten die vriendelijk zijn voor het milieu.


U kunt kiezen voor:

  • Vochtstraalsysteem: een combinatie van stralen en hogedrukreiniging met bijvoorbeeld olivinezand.
  • Technisch reinigen: afspuiten van metselwerk onder hoge druk, met koud of warm water.
  • Stoomcleanen: methode waarbij de gevel wordt ontvet met stoom onder lage druk.
  • Chemisch reinigen: de oppervlakken worden schoongemaakt met een reinigingsmiddel.

Impregneren

Het is mogelijk om de gevel te impregneren. We brengen dan een waterafstotende beschermlaag aan waarmee vocht, vuil en mos worden geweerd. Zelfs schade door vorst wordt door impregnatie voorkomen. De beschermlaag die we aanbrengen heeft een ventilerende werking. 


Zo blijft uw pand vanbinnen droog, maar kan het vocht naar buiten worden afgevoerd. Hiermee kunt u veel stookkosten besparen.

Bekijk onze projecten

Gevelrenovatie

Een mooie gevel is een echte blikvanger. Met gevelrenovatie maken we beschadigde gevels weer prachtig. Maar behalve een mooi uiterlijk is een onderhouden gevel ook beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en vorst. 


Maak een afspraak met Voegbedrijf Koopmans voor een grondige of kleine gevelrenovatie. We komen graag bij u langs om te bespreken wat we kunnen doen zodat de gevel weer jaren mee kan.

Lood vervangen

Om inwatering te voorkomen worden voegen afgewerkt met loodslabben. Deze kunnen in de loop der jaren gaan scheuren of dunner worden, vaak met lekkage tot gevolg. Laat Voegbedrijf Koopmans uit Raamsdonksveer tijdig het lood in uw gevel vervangen. U kunt ervoor kiezen om het lood tot op het binnenblad te laten vervangen. Om de strekkende meter verwijderen we twee steenlagen uit de buitenmuur, waarna we het oude lood verwijderen. 


Vervolgens plaatsen we het nieuwe lood en worden de stenen weer ingemetseld. Voor een perfecte afwerking laten we de kleur van de nieuwe voegen overeenkomen met het bestaande voegwerk. Deze methode passen we vaak toe op platte daken.


Bij schoorstenen kiezen we er vaak voor om het oude lood af te snijden en de lintvoeg uit te frezen. Het nieuwe lood brengen we aan met een klem, waarna we de lintvoeg vakkundig afwerken.